logo
امروز : جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ ساعت ۱۶:۳۷
[ شناسه خبر : ۷۶۸۷ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 7 دقیقه ]
موج رسا گزارش می‌دهد

چرا کشتی زنجان بیراهه می‌رود؟/ حاشیه‌های پررنگ‌تر از متن دایره طلایی در زنجان

چرا-کشتی-زنجان-بیراهه-می‌رود؟-حاشیه‌های-پررنگ‌تر-از-متن-دایره-طلایی-در-زنجان

درست است که کشتی زنجان را همیشه با تک ستاره‌ها می‌شناسیم اما وجود همین ستاره‌ها ‏خود مبین این موضوع است که این استان ظرفیت‌های بالایی در ورزش اول کشور دارد.‏

به گزارش موج رسا; اگر بخواهیم به برخی از بزرگان کشتی زنجان در سالهای نه چندان دور و همچنین سالهای ‏اخیر اشاره کنیم می‌توان به بهرام چهران، وحید درامی مقدم، هادی گورکانی، محمد نادری، میثم نصیری، ‏میثم حیدری و البته حسین نوری اشاره کرد، بزرگان دیگری نیز همچون ‏برادران نصیری هستند که شاید ذکر نامشان ضروری به نظر برسد اما در اینجا قصد ‏نداریم در خصوص پیشنیه کشتی زنجان صحبت کنیم بلکه به دنبال این هستیم تا به چرایی ‏بیراهه رفتن کشتی زنجان بپردازیم.‏

وقتی محمد نادری هفت سال پیش یعنی پس از 16 سال از آخرین مدال طلای زنجان که ‏توسط بهرام چهران در سال 74 کسب شده بود توانست در وزن 66 کیلوگرم به مدال ‏طلای مسابقات قهرمانی کشور دست یافته و به عنوان فنی‌ترین کشتی‌گیر انتخاب شود، کم ‏کم این امید را در دل کشتی دوستان استان زنده کرد که کارهای زیربنایی آن سالهای کشتی ‏زنجان خود را نشان می‌دهد. فراموش نکنیم که در کنار نادری آزادکارانی همچون میثم ‏حیدری، هادی گورکانی و وحید درامی مقدم نیز حضور داشتند.‏

بعد از درخشش محمد نادری در آن سالها و همچنین ظهور کشتی‌گیرانی همچون میثم ‏حیدری و میثم نصیری کم کم نام زنجان در بین بزرگان کشتی کشور دیده می‌شد، ‏افتخارآفرینی این جوانان جویای نام سبب شده بود تا نونهالان و نوجوانان زیادی به ‏سالن‌های کشتی بیایند.‏

در این بین اما تلاشهای آن سالهای دلسوزان کشتی زنجان در مواردی اگر نگوییم هیچ شد، ‏هدر رفتن بخشی از این تلاشها را شاهد بودیم، کشتی‌گیران آینده‌داری زیادی به حال خود رها شدند و شاید مسئولان هیئت کشتی زنجان ندانند که این جوانان ‏اکنون در چه کاری مشغولند.‏

ویترین قدیمی کشتی زنجان

حتی ستاره‌هایی همچون میثم نصیری و محمد نادری که در حال حاضر ویترین کشتی زنجان هستند نیز از شرایط فعلی راضی نیستند، انتقادات میثم نصیری به مسئولان ورزشی استان و به خصوص هیئت کشتی به حدی رسید که بارها این اختلافات رسانه‌ای شد، محمد نادری نیز بارها از وضع موجود گلایه داشت و بی توجهی به قهرمانان را در شرایط فعلی پیش کشید.

حسین نوری که در کشتی فرنگی نامی در بین بزرگان کشتی برای خود دست و پا کرده نیز عدم توجه مسئولان استان را دلیل مهاجرتش عنوان کرده است، او حتی پیش‌تر گفته بود که برای کمک به رشد کشتی استان آماده همکاری با مسئولان ورزشی استان است.

شاید کسانی که در زنجان پا روی دایره طلایی گذاشته‌اند نام برادران گورکانی را در کشتی این شهر شنیده باشند، هادی گورکانی که از بازماندگان دوره طلایی کشتی زنجان است، در مورد وضعیت کشتی زنجان حرفهای شنیدنی دارد.

گورکانی می‌گوید که ما در شرایط فعلی نباید انتظار درخشش کشتی زنجان را در سطح کشوری داشته باشیم، هرچند که تک ستاره‌هایی را داریم اما باید به صراحت بگویم که کشتی زنجان در این سالها به جای پیشرفت پس رفت داشته و کشتی دوستان نگران این وضعیت هستند.

وی با بیان اینکه زنجان در یکی از سالها نایب قهرمان ایران شده بود، افزود: ما در جوانان هم سابقه سومی کشور را داریم اما متاسفانه اکنون در تمام رده‌های سنی در گروه c قرار داریم که ضعیف‌ترین استانهای کشور در آن قرار دارند، جالب اینکه ما در این گروه نیز گاهی جزو قعرنشینان هستیم.

کشتی گیر سالهای نه چندان دور استان زنجان با اشاره به حضور کشتی‌گیرانی همچون وحید درامی مقدم، محمد نادری، میثم نصیری و میثم حیدری عنوان کرد: بنده خودم از دهه 70 در کشتی حضور دارم، نصیری، حیدری و نادری در اواخر دهه 70 در رده‌های پایین نیز از خوبان زنجان بودند و از یاد نبریم که اکنون نیز همان‌ها کشتی می‌گیرند و ما جایگزینی برای این قهرمانان نداریم.

چهره جدید نداریم

وی با بیان اینکه متاسفانه چهره جدیدی به کشتی زنجان معرفی نشده است، گفت: به نظرم دلیل این موضوع عدم انسجام و عدم هماهنگی بین مسئولان و مربیان است، کشتی اکنون یک بازیچه و سرگرمی شده و دیگر هیچ چیز مثل سابق نیست، ما در لیگ دسته یک قهرمان شده بودیم و در لیگ برتر نیز تیمهایی مثل مازندران و همدان را شکست داده بودیم.

گورکانی با گلایه از عدم توجه مسئولان به کشتی زنجان خاطرنشان کرد: این نگاه که کشتی را به عنوان یک سرگرمی ببینئد برای ورزش استان و به خصوص کشتی آسیب می‌زند، با این وضعیت به صورت چشم بسته می‌توان نتایج کشتی زنجان را در مسابقات کشوری پیش بینی کرد.

وی با بیان اینکه کسی نیست که به داد کشتی زنجان برسد، تصریح کرد: متاسفانه اکنون زنجان زنگ تفریح برخی از استانها شده در حالی که زمانی کشتی زنجان حرفی برای گفتن داشت، باید دنبال دلایل این ناکامی‌ها گشت. متاسفانه بی‌توجهی‌ها به کشتی سبب شده تا نتوانیم پشتوانه سازی کنیم.

کشتی گیر سالهای نه چندان دور استان زنجان ‏با تاکید بر اینکه انتقاد از وضعیت موجود کشتی زنجان حق امثال بنده است، بیان کرد: متاسفانه اکنون کارمان به جایی رسیده که در فرنگی از تهران کشتی‌گیر می‌آورند تا در قالب تیمهای شهرستانی کشتی بگیرند.

وی این پیشنهاد را نیز داد که دلسوزان کشتی زنجان دور هم نشسته و ضعف کشتی زنجان را احصا کرده و برطرف کنند و مشخص شود که آیا ضعف از طرف مسئولان است یا به مربیان برمی‌گردد.

تعطیلی کشتی

گورکانی با بیان اینکه مسئولان کشتی استان به دنبال درآمد هستند و کاری به پیشرفت کشتی ندارند، اظهار کرد: متاسفانه کسی به دنبال استفاده از تجربه بزرگان کشتی زنجان نیست و انتظارشان این است که اینها به عنوان یک مربی معمولی در باشگاه‌ها فعالیت کنند در حالی که باید فرقی بین کسی که برای کشتی این استان زحمت کشیده با کسی که سابقه آنچنانی ندارد، وجود داشته باشد.

وی در پایان تصریح کرد: در این وضعیت به نظرم کشتی را تعطیل کنند بهتر از وضع موجود است.

علی جعفری از مربیان فعال شهرستانی نیز با گلایه از وضع موجود ورزش اول کشور در استان زنجان خواستار خروج کشتی زنجان از این وضعیت شد، وی این را هم گفت که اکنون از نظر کمیت و کیفیت پس رفت داشته ایم.

وی با بیان اینکه کشتی زنجان مسیر خوبی را طی نمی‌کند، عنوان کرد: متاسفانه جایگزینی برای قهرمانان کشتی زنجان نداریم، به نظرم با این وضعیت در آینده نه چندان دور وضعیت بدتری رادر کشتی زنجان شاهد خواهیم بود.

این مربی تصریح کرد: به نظرم دلسوزان ورزش استان زنجان باید فکری به حال کشتی زنجان بکنند، ما در شهرستان هم وضعیت خوبی را شاهد نیستیم.

وی با اشاره به اینکه شهرستانها به حال خود رها شده‌اند، بیان کرد: اکنون ما در گروه c  هم نمی‌توانیم نتیجه خوبی را کسب کنیم که این برای استان زنجان خوب نیست.

عادلپور، دبیر هیئت کشتی استان زنجان نیز پیش‌تر در گفت‌وگو با موج رسا گفته بود که در حال حاضر و در سطح استان جایگزینی برای نصیری، نادری و حیدری نداریم، کارهایی را از سطح نونهالان و نوجوانان آغاز کرده‌ایم که نتیجه آن در سالهای آینده بروز و ظهور پیدا می‌کند.

وی همچنین تاکید کرد که پرورش کشتی‌گیران خوب نیازمند حمایت مالی فدارسیون و اداره کل ورزش و جوانان است.

با این وضعیت کشتی زنجان و نتایجی که در دره‌های مختلف سنی مشاهده می‌کنیم، این نگرانی را ایجاد کرده ورزش اول کشور در استان راه بیراهه را در پیش گرفته است اما دلیل این بیراهه رفتن‌ها چیست؟

در نگاه برخی کارشناسان کشتی استان عدم برگزاری کارگاه‌های آموزشی برای مربیان، عدم برگزاری دوره‌های بازآموزی برای داوران، عدم حمایت از قهرمانان ملی، کاسته شدن تعداد ورزشکاران و ثبت نام کنندگان، از دست دادن قدیمی ترین سالن شهرستان زنجان، بلاتکلیف ماندن سالن جدید کشتی شهر زنجان، کسب نتایج ضعیف در مسابقات قهرمانی کشور، عدم توجه به شهرستانها، بی توجهی به کشتی فرنگی، عدم توفیق در جذب اسپانسر مالی، عدم شرکت در لیگ های مختلف کشوری و عدم حضور فیزیکی رئیس هیئت کشتی برخی از مشکلاتی هستند که سبب شده تا کشتی زنجان بیراهه برود.

//س

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر